×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Gairebé un miler de denúncies per no dur la mascareta

La Policia Local de Mataró ha denunciat gairebé un miler de persones per no portar la mascareta des del juliol, quan va entrar en vigor el seu ús obligatori a Catalunya, fins a aquest mateix mes de setembre. En concret, ha efectuat un total de 945 denúncies des del passat 9 de juliol fins a aquest dimecres 16 de setembre.

La Generalitat de Catalunya va decretar l’ús obligatori de la mascareta a tot el territori el 8 de juliol, tres setmanes després del final de l’estat d’alarma pel coronavirus. Les multes per no dur la mascareta poden arribar als 100 euros, que són per al Departament de Salut, d'acord amb la llei sanitària catalana.

A Catalunya, la mascareta és obligatòria al carrer, a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat o obert amb un ús públic, encara que es garanteixi la distància mínima de seguretat entre persones. Aquests dies, el seu ús també és obligatori als centres d’ensenyament: han de dur-la tots aquells alumnes que siguin majors de sis anys. 

A més dels menors d’aquesta edat, queden exempts de la normativa els malalts respiratoris i les persones amb falta d’autonomia o trastorns de la conducta. Tampoc no cal utilitzar-la quan es practica esport, si s’està a la platja o si està prenent una consumició a bars, terrasses i restaurants.

En aquests dos mesos d’estiu, la Policia Local ha efectuat d’altres denúncies relacionades amb l’incompliment de la normativa per evitar el contagi de Covid-19. En concret, ha interposat 77 denúncies, la majoria a establiments o per incompliment d’horaris.

Informa: B. Doñate