Gairebé 3.500 sancions per incomplir les restriccions de la Covid-19 a Mataró

Des del passat mes de juliol, la Policia Local ha interposat més de 2.000 denúncies per no dur mascareta o fer-ne un ús inadequat

3.480 són les sancions que ha interposat la Policia Local del Mataró des del passat mes de juliol a la ciutat per infringir la normativa derivada de la Covid-19. D’aquestes 2.087 corresponen a persones que o bé no duien la mascareta o bé no l’utilitzaven correctament.

Altres motius que han propiciat que vianants acabessin denunciats han estat, per exemple, consumir alcohol a la via pública. Per aquesta raó s’han interposat 206 denuncies. 165 han estat per no respectar els horaris del toc de queda; 165 més, per organitzar reunions o aglomeracions de més de 6 persones; 152 per incomplir aforaments, mesures d’higiene o prevenció; 138 per fumar al carrer; 123 per no respectar la distància interpersonal; 121 per saltar-se les limitacions de mobilitat i 323 per altres infraccions.

Des del cos de Policia Local i Mossos d’Esquadra, s’ha notat una reducció pel que fa a la vulneració de la normativa per contenir el coronavirus. Tot i així, encara s’interposen moltes denúncies.

Sumant les sancions del període comprès entre el març i el juny, és a dir, en la primera onada; i entre juliol i gener, a Mataró s’han denunciat més de 6.000 infraccions. Cal recordar que l’import d’aquestes denuncies oscil·la enter els 100 i els 60.000€ en funció de la gravetat de l’acte comès.

Informa: L.Sanmiquel / J.Pirt / J.Monfort