Front comú per afrontar el fenomen de les punxades a Mataró

Policia Local, representants de l’oci nocturn i serveis tècnics de l’Ajuntament s’han trobat aquest dimarts i han pactat com abordar les punxades que es produeixin a la ciutat

Fotografia: Ajuntament de Mataró

Mataró vol fer front a les punxades que, sobretot en cap de setmana, s’han produït en espais d’oci. És per això que aquest dimarts s’ha celebrat una trobada entre la Policia Local, una dotzena de representants de l’oci nocturn del Pla d’en Boet, el servei de Promoció de Ciutat i el Centre per a la Igualtat, Recursos per a les Dones i d’Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere.

Xavier Santajuliana (intendent sotscap de la Policia Local): Bàsicament, el que hem fet ha estat identificar les situacions que s'han produït i analitzar-les perquè puguem treballar de formar conjunta les entitats de l’oci, els centres i l’Ajuntament per treballar en la prevenció i tractament d’aquestes situacions.

Tots els integrants de la reunió han volgut transmetre un missatge de crida a la calma pel que fa a les punxades. A dia d’avui, asseguren, s’està actuant d’acord amb el document operatiu elaborat per la Generalitat de Catalunya.

Sergi Vallbona (Gremi Hostaleria i Turisme de Mataró i propietari d’Skiros): Necessària, important i resolutiva. Hi ha comunió entre Ajuntament, forces de seguretat i oci nocturn. Per la part que ens correspon, hem quedat que tindrem molt ‘feedback’ per veure com podem anar controlant aquest tema, hi haurà més vigilància, més seguretat, més control de càmeres... i comencem a treballar.

Fruit d’aquesta trobada, s’ha arribat al compromís de treballar plegats per “reforçar les estratègies de prevenció en els espais d’oci, i millorar la coordinació amb tots els agents implicats”. D’entrada, una de les accions més tangibles acordades, tindrà a veure en oferir una formació al personal dels locals d’oci. A banda, per tal de poder fer seguiment de la situació, confirmen que en les properes setmanes s’agendaran noves reunions.