Fridays For Future surt als carrers de Mataró en solidaritat amb Oceania

Les importants inundacions d’Indonèsia i els nombrosos incendis que afecten Austràlia han estat els temes amb els quals s’ha solidaritzat la primera concentració de l’any organitzada per Fridays For Future de Mataró. Divendres van fer una crida perquè la gent s’unís a una manifestació que es va repetir arreu de l’estat espanyol. 

El punt inicial de la concentració va ser la Plaça de les Tereses. A partir de dos quarts de set, es va fer la lectura d’un manifest i la marxa va començar a caminar. La primera parada va ser a Plaça Santa Anna, on s’hi va unir la Bratukada. La segona i última, va ser davant de l’Ajuntament. De cara al futur més immediat, l’organització ja ha planejat dues trobades més. Una serà a finals d’aquest mes i l’altra, al febrer. 

Des de Fridays For Future també van aprofitar la concentració per valorar positivament el compromís que va adquirir l’Ajuntament de Mataró, a principis de la setmana passada, per tirar endavant polítiques municipals que combatin els canvi climàtic. Tot i així, han creat una comissió de recerca que s’encarregarà de seguir de prop aquestes propostes perquè arribin a complir-se i no quedin en un no res.

Informa: L.Sanmiquel