Fridays For Future pren forma a Mataró

El moviment internacional Fridays For Future va consolidant-se a Mataró. Es tracta d'un moviment social, inspirat amb els ideals de la noia sueca Greta Thunberg, per lluitar contra el canvi climàtic. A Mataró va néixer el maig del 2019, coincidint amb les eleccions, després que a Catalunya ja s'hagués establert a les ciutats pioneres de Girona i Barcelona.

Un divendres al mes doncs, Fridays For Future es manifesta davant l'Ajuntament de Mataró per reclamar mesures de totes les escales, des de carrils bici, conservació de zones verdes, autobusos sostenibles, eficiència energètica, fins a la declaració de l'emergència climàtica. La primera manifestació, celebrada el 24 de maig, va comptar amb unes 160 persones. Alejandro Paez, David Vallés i Pau Ruz, 3 dels impulsors han explicat al programa "El Mirador" d'aquesta casa que el moviment ha de començar des del nucli més petit, el consistori, i que cal actuar amb rapidesa i de manera dràstica.

Els joves de Fridays For Future de Mataró obren les portes a tothom a unir-se a la seva reivindicació. De fet, divendres passat van celebrar una assemblea oberta al Parc Central, on hi van participar unes 30 persones per preparar la Week For Future, que tindrà lloc del 20 al 27 de setembre. En aquest període es realitzarà una nova manifestació el dia 20, coincidint amb la vaga estudiantil, que esperen que tingui molt ressò.

Seguint amb la programació de la Week For Future, a part de la bicicletada pels carrils bici de la ciutat, també s'ha previst una recollida de brossa. La setmana culminarà amb la primera vaga mundial, que es recolzarà des de Barcelona, en contra de les multinacionals, governs i grans empreses, a qui consideren els grans responsables de la catàstrofe climàtica.

Informa: J.Peñaranda