Fridays For Future demana 1 milió de firmes per aconseguir accions contra el canvi climàtic

Fridays For Future demana 1 milió de firmes per aconseguir accions contra el canvi climàtic

Fridays For Future Mataró, juntament amb la resta de moviments de l'estat espanyol, promouen una campanya a escala europea per aconseguir un milió de firmes. Unes signatures que han de servir per demanar accions que facin front al canvi climàtic. Aquestes propostes reben el nom d'"Actions on climate" i busquen que la Unió Europea reajusti la legislació vigent, anomenat Acord de París, per aconseguir la reducció del 80% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de cara al 2030 i l'aplicació de l'impost de Regulació Límit de Carboni als productes importats. També es vol evitar que se signin tractats de lliure comerç amb països que no segueixin una ruta compatible amb el límit de l'1.5º d'escalfament i que s'inverteixi amb material educatiu pels plans d'estudi dels estats membres de la UE.

De moment la iniciativa ciutadana ja porta més de 63.400 firmes. Javier Páez, membre de Fridays For Future Mataró, s'ha mostrat positiu per arribar a l'objectiu i assegura que ara és un bon moment per prendre la iniciativa i actuar contra el canvi climàtic.

La campanya estarà activa fins al 23 de març del 2021. Les firmes es poden fer des del web https://eci.fridaysforfuture.org/

Informa: J.Peñaranda