Finalitzen els cursos del programa Gent Gran Activa

Es tracta d'uns cursos on els seus usuaris i usuàries es mantenen actius, amb una sèrie d’activitats, que en aquesta ocasió han hagut de ser tots de forma telemàtica

L'arribada de la pandèmia va trencar amb la dinàmica de la societat. Un dels sectors més perjudicat i més afectat per la Covid-19 ha estat el de la gent gran, que a la nostra societat tenien els Casals de Gent Gran com a centres neuràlgics per fer-hi bona part de la seva vida social.

Ara mateix els Casals segueixen tancats, per prevenir la propagació del virus, però les administracions han vetllat perquè durant aquest temps la vida social de les persones de la tercera edat fos el més semblant possible al que era abans de la pandèmia.

A Mataró, després del sotrac que va suposar l'arribada de la pandèmia, des de la regidoria de Gent Gran Activa es van realitzar una sèrie de propostes encaminades en dos sentits, un era el de no perdre la possibilitat de fer els cursos habituals i l'altre el de facilitar l'accés de la gent gran a les noves tecnologies.

Aconseguir això suposava mantenir l'espai relacional dels usuaris del curs, mantenir activa la seva ment i combatre els efectes de la soledat no volguda. Tres pilars pels quals es treballa des de la regidoria. El repte era difícil, però el resultat ha estat del tot positiu.
En un context normal aquests cursos haurien posat fi aquests dies, en un dels Casals de Gent Gran de Mataró, amb la tradicional coca de Sant Joan música i ball. Malgrat que això no és possible, sí que s'ha pogut retrobar part dels participants del curs i amb la música com a protagonista, Aquest curs 2020/2021, però, s'ha tancat a la carpa del Parc Central amb la un concert de la Cobla Jovenívola de Sabadell.