Finalitza l’urbanització d’una nova plaça al sector del Rengle

Es tracta d’un espai de més de 5.000 m2 pavimentats que s’ha enjardinat i dóna continuïtat a la zona de passeig de davant del parc de Mar

L’Ajuntament de Mataró ha finalitzat les obres d’urbanització de la zona verda de l’illa 2 del Rengle. L’àmbit d’actuació és el comprès entre el passeig de Marina i els carrers de Cabrils, de Caldes d’Estrac i de Jaume Vicens Vives. Es tracta d’un espai de més de 5.000 m2 pavimentats que s’ha enjardinat i dóna continuïtat a la zona de passeig de davant del parc de Mar. El resultat d’aquesta intervenció ha estat la creació d’una nova plaça pública.

Els treballs han consistit en la pavimentació, les obres per garantir el drenatge, la instal·lació d’enllumenat, la jardineria i el reg i la col·locació de mobiliari urbà. Pel que fa a la urbanització, la nova zona verda està formada per figures circulars, dues d’elles amb paviment central de sauló estabilitzat tintat, i la tercera i més gran, amb unes grades concèntriques en forma de mirador cap al mar que defineixen franges de parterre enjardinat i franges de paviment.

Respecte a l’enjardinament, s’han plantat 69 arbres. En alineació amb el passeig de Marina les espècies triades han estat les grevíl·lees i els tamarius, i a les formes circulars definides pel paviment s’ha plantat sapindes de la Xina, sòfores del Japó i pistàcies de la Xina. Als parterres definits per les grades concèntriques s’ha optat per la combinació d’arbres multitronc, com són els  alocs i els sapindes de la Xina, amb plantes arbustives aromàtiques com el romaní, l’espígol, i la farigola; gramínies com la estipa fina o el penniset, i d’altres com el lliri de Xile, l’estepa blanca, l’arboç, el llentiscle i l’abèlia lluent.

L’alcalde de Mataró, David Bote va visitar divendres la nova plaça pública i va recalcar, entre d’altres, que aquesta nova plaça suposa “un pas més” per seguir impulsant aquest sector de la ciutat del qual en forma part el Tecnocampus.

A l’indret, s’ha instal·lat enllumenat amb tecnologia LED amb làmpades de diferents potència segons la seva ubicació i tires de llum LED ornamental integrades en les grades. També s’han col·locat 5 papereres i 15 bancs. Els treballs han tingut un cost de més de 707.000 euros.

Informa: Ll.Arcal