Fer bé la compra, clau per a una dieta saludable

Menjar de manera adequada i saludable és bàsic per alimentar-nos correctament i així poder desenvolupar totes les activitats diàries sense problemes. A més d’evitar malalties cardiovasculars o altres tipus de patologies greus. Cada vegada hi ha més consciència social del què significa menjar bé, tot i que els experts aconsellen que la dieta, més que equilibrada, sigui saludable. La infermera d’atenció primària al centre de Ronda Cerdanya, Cristina Galofré, afirma que la dieta mediterrània és la més indicada, perquè combina verdures, fruites i derivats làctics amb llegums, que moltes vegades són les grans oblidades. En canvi, cal deixar de posar al carro aliments processats o que no aporten cap nutrient al cos.

Els bons hàbits a casa repercuteixen també en la conscienciació dels més petits. A l’escola, els menjadors cada vegada treballen més per implementar una alimentació equilibrada i saludable. Sobretot, després de modificar el pla d’alimentació dels infants al veure que l’obesitat infantil anava en augment i calia frenar-la. L’elecció del menú tant a l’escola com a casa és el què ajudarà a mantenir els bons hàbits alimentaris de nens i joves per intentar canviar la tendència els propers anys.

Diversos estudis demostren que no consumir verdures i fruita fresca pot provocar problemes de salut. Per això, comprar els productes adequats ajudarà a omplir la nevera dels aliments necessaris per a una bona dieta. Per aquest motiu, Galofré assegura que fer la compra després de planificar els àpats pot ser un bon exercici per no comprar compulsivament i, de pas, implicar a la família.

Més enllà del què, també és important saber quan s’ha de menjar. Cal tenir en compte que esmorzar a primera hora del matí és bàsic, tant, que pot ser perjudicial no menjar abans de començar la jornada i anar a l’escola. Hàbits que cal mantenir i tenir en compte per gaudir de bona salut i tenir l’energia suficient per afrontar el dia.

 

Informa: M. Rodríguez