Faran noves proves d'ADN a la roba d'Helena Jubany

El jutge crida, a més, dos nous testimonis. També s'ha acceptat la prova cal·ligràfica que havia demanat la defensa de l'únic investigat

El jutge del cas Helena Jubany ordena noves proves d'ADN a les pertinences de la jove mataronina assassinada i la declaració de dos testimonis més. D’aquesta manera, la unitat científica de la Policia Nacional haurà d’analitzar la roba –pertanyent a Jubany- que els investigadors van trobar al lloc dels fets, el desembre de 2001, i que conserva el jutjat. També el jutjat reclamarà a l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses informació sobre l’estat de conservació de la mostra que constatava que no hi havia restes de semen o fluids vaginals.

D’altra banda, el titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell també ha cridat a declarar dos nous testimonis: JMG i FMG. Segons l’auto judicial, l’acusació particular considera que JMG podria aportar dades sobre les contradiccions en les versions de què van fer el 30 de novembre de 2001, l’investigat Francesc Xavier Jiménez i Jaume Sanllehí. Pel que fa a FMG, testimoni també demanat per l’acusació particular, és l’actual responsable de Natura de la UES.

El jutge també aprova practicar la prova cal·ligràfica que havia demanat la defensa de Francesc Xavier Jiménez. Així mateix, també demana a la Diputació de Barcelona informació, si la té i conserva, sobre escrits, correus electrònics informes o qualsevol altre document elaborat per l’investigat, durant el temps que va treballar en aquesta administració. En concret li demana, documents escrits per ell datats en l’època dels fets. També demana a la Diputació si consta que Jiménez va anar al seu lloc de feina o es va absentar el 9 d’octubre, data en la que Helena Jubany va rebre el segon anònim a casa seva a Sabadell.