Familiars d'avis de la residència Gatassa apunten que diversos usuaris presenten símptomes de coronavirus

Inquietud entre els familiars d'avis de la residència Gatassa pel possible brot de coronavirus que hi hauria dins el centre. Expliquen que no s'estan fent proves i que per tant no es pot saber si hi ha casos de coronavirus ni quants, tot i això afirmen que molts dels residents presenten simptomatologia i que la situació els inquieta i els fa patir. Fa pràcticament un més, des de l'inici del confinament, que no poden accedir a l'interior del centre a veure els seus familiars i tota la informació la reben per via telefònica. En cas que el seu familiar presenti algun tipus de malestar, és a través d'una trucada que se'ls explica el seu estat i la seva evolució, també hi poden parlar per telèfon, tot i que depèn del seu estat de salut en el moment. En aquest sentit, afirmen sentir-se "desinformats i impotents" i consideren que no se'ls està dient quina és la situació real dins el centre. També denuncien que falta personal i que alguns dels treballadors van a treballar amb símptomes, perquè no se'ls facilita agafar la baixa.

Sense dades oficials de la Generalitat, que és qui gestiona el centre, i sense proves de coronavirus fetes que permetin confirmar res, les xifres de morts a la residència aquests dies són remarcables. Familiars apuntaven que entre dimarts i dimecres s'haurien produït com a mínim 6 defuncions i afirmen ser coneixedors, que n'hi hauria hagut altres prèviament.

La situació de la residència de l'Avinguda Gatassa de Mataró no és única, però sí que posa una vegada més en primera plana una problemàtica important en relació amb el coronavirus i la seva gestió. Per exemple, des del sindicat UGT Catalunya denuncien en un comunicat la "situació límit" que es viu a les residències públiques de la Generalitat i lamenten que el material de protecció hi ha "arribat tard" un cop ja s'han tingut "les primeres pèrdues de vides humanes". En aquest comunicat parlen directament del cas de Mataró, on denuncien, que "tot i haver-hi més d'una dotzena de morts" no s'ha fet encara cap test als usuaris ni als treballadors.

Informa: A.Gual