Familiars d’avis de la residència Gatassa denuncien que no s’estan fent proves de coronavirus

coronavirus

Familiars d'usuaris de la residència de gent gran Gatassa es mostren preocupats pel possible brot de coronavirus que podria haver-hi al centre. Expliquen que des de la residència, gestionada per la Generalitat a través de l'ICASS, se'ls informa amb regularitat de la situació que s'hi viu, però denuncien que no s'estan fent proves i que per tant no se sap realment si hi ha casos ni quants. Expliquen que els residents són aïllats a la seva habitació en funció de si presenten o no simptomatologia, però en cap cas tenen la confirmació de si pateixen Covid-19. Afirmen que se'ls ha informat sobre una mort per coronavirus, però fins al moment no tenen més dades sobre si hi hauria hagut contagis dins la residència. També denuncien que els pacients que presenten símptomes de Covid-19 no són traslladats a l'hospital.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde de Mataró, David Bote, ja va exigir aquest cap de setmana a la Generalitat que es medicalitzés el centre geriàtric de l'Avinguda Gatassa i la seva desinfecció, alhora que va reclamar explicacions a la Generalitat sobre el cas.

Per la seva banda la Generalitat, titular del centre, explica que avui mateix estarà disponible el pla d'actuació específic per aquesta residència en el que s'està treballant. També afirma que durant la jornada d'ahir es va portar a terme la desinfecció de l'espai.

Finalment qui també s'ha pronunciat sobre la situació el líder de Junts per Mataró Alfons Canela. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter on ha afirmat que és imprescindible que "tant les persones usuàries com les professionals tinguin un accés immediat als tests diagnòstics per poder fer una planificació efectiva i garantir la salut de tots".

 

Informa: A.Gual