Famílies 'sense papers' denuncien traves per obtenir beques menjador

El Sindicat d'Habitatge de Mataró ha convocat una concentració a les oficines de Benestar Social per reclamar les beques menjador d'una vintena de famílies a qui se'ls ha denegat l'ajut

Una trentena de persones convocades pel Sindicat d’Habitatge de Mataró es concentren per demanar que no tenir ‘papers’ no sigui una dificultat a l'hora d’accedir a una beca menjador. El sindicat explica que hi ha una vintena de famílies a les quals se’ls ha denegat la beca menjador per no disposar de cap document d’identitat vàlid i no trobar-se dins del circuit dels Serveis Socials.  Les bases de la Generalitat per a la concessió d’ajuts de menjador indiquen que sense el document d’identificació, només es podrà valorar la sol·licitud d’aquelles unitats familiars que es trobin en seguiment de Serveis Socials. Glòria Salvat,  membre del Sindicat Habitatge de Mataró, explica que aquest informe de vulnerabilitat i risc socioeconòmic a Mataró no es pot tramitar sense el DNI i, per tant, “és un peix que es mossega la cua”.

La concentració s’ha fet coincidir amb l’últim dia d’al·legacions de les sol·licituds d’ajuts de menjador.  Naoual Tazahuiut, una de les mares afectades, explica que fa quatre anys que tramita l’ajut i sempre se li ha denegat. A més a més,  diu que sense la beca menjador no pot deixar els nens per anar a treballar i contribuir a la millora de l’economia familiar.

El Sindicat d’Habitatge s’ha concentrat aquest dimecres al matí a les oficines de Benestar Social, on ha tingut una reunió amb la direcció. Posteriorment han demanat una altra reunió amb l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, qui adjudica les beques menjador. Des del consistori diuen que aquesta és la primera vegada que aquestes famílies s’adrecen a Serveis Socials i que abans de tramitar un informe de vulnerabilitat han d’estudiar el cas en concret.

Informa: J.Peñaranda