Família i amics recorden Núria Masafrets

El Casal de l’Aliança s’ha omplert per homenatjar la mataronina, que va morir en un tràgic accident l’any 2021

Unes 200 persones s’han aplegat aquest diumenge al Casal de l’Aliança per homenatjar Núria Masafrets. Parlaments, fotografies, menjar i sobretot molta música han servit per recordar la mataronina que va morir en un tràgic accident el mes de març del 2021. La pandèmia i les seves restriccions van impedir que  familiars i amics poguessin organitzar un comiat i per això ara han volgut escenificar un adeu en condicions.

Víctor Ligos, vidu de Núria Masafrets: "El llegat de la Núria basicament és la seva història com a persona lluitadora contra el franquisme, persona empresonada. Una persona que s'havia abocat enormement a la gent del barri, la gent més necessitada, col·laboradora amb el Banc dels Aliments... Una persona que, com a dona, mare, família, ha estat el puntal i que va patir un accident que ens va deixar molt frapats a tots."

Les paraules de familiars i amics han servit per rememorar la figura de Núria Masafrets, molt vinculada a Mataró com a historiadora, mestra d'adults, cantant i poeta i al Maresme, també era coneguda per ser responsable de comunicació del Gran Recapte del Banc dels Aliments. Durant l’acte s’ha volgut destacar la faceta com a cantant i amant de la música de Masafrets amb la interpretació de diverses peces.

Víctor Ligos, vidu de Núria Masafrets: "Ella era una persona a qui li agradava molt cantar, tant com a solista, o cantava òpera, i a l'hora també participant en corals. Per tant hem volgut parlar de l'evolució de la seva vida, des de la família i com a lluitadora, i amb cançons que havia cantat ella o que canten les seves companyes."

Els assistents també han contribuït a elaborar una llista amb els seus plats preferits entre els que acostumava a preparar la Núria i que va plasmar en un llibre. A la carta de preferits s’hi podia trobar des d’amanida de pasta, crema d’albergínies, passant per calamars farcits fins als macarrons de sempre. Una altra manera de recordar la Núria i la seva passió pel menjar i la seva història.