Famílies de l'Institut Escola Mar Mediterrània demanen poder escollir institut en igualtat de condicions

Famílies de l'Institut Escola Mar Mediterrània demanen que els seus fills tinguin les mateixes opcions que la resta d'alumnes de l'escola publica a l'hora d'escollir institut. Expliquen, que al  convertir-se el centre en Institut Escola, aquest ha passat a ser no adscrit. Això fa que tot i tenir una plaça assegurada al seu centre, si volen cursar la ESO en un altre lloc, han d'esperar a que la resta d'alumnes d'escola pública de la ciutat tinguin la seva plaça assignada. Una situació, que afimen, crea un greuje entre alumnes de centres públics i que afecta especialment als alumnes que tenen un gemà estudiant secundària, batxillerat o graus en un altre centre. Antoni Nievas és pare d'un alumne de l'Institut Escola Mar Mediterrània

Afirmen sentir-se intranquils, perquè tot i que la presinscpció diuen ha quedat força ben repartida en primera opció, la seva situació fa que per ara no se'ls pugui garantir que tindran plaça allà on volien.

Una reclamació que les famílies afectades ja han portat a serveis territorials, des d'on expliquen que els centres que tenen continuitat d'ensenyament no pooden ser centres adscrits. Tot i així afirmen estar estudiant una formula perquè durant els propers 2 anys es pugui garantir que els alumnes que tinguin germans estudiant a un altre centre puguin tenir-hi plaça. En el cas de les famílies que hagin escollit un altre centre per preferència o proximitat, es treballarà per poder complir les seva primera opció, tot i que en aquesta cas, no es pot garantir.

Informa: A.Gual