Fèlix Riesco, excap de la Policia Nacional de Mataró, evitarà la presó

L’ex-inspector en cap de la Policia Nacional de Mataró, Fèlix Riesco, ha pactat amb Fiscalia una pena de dos anys de presó, segons ha pogut saber Mataró Audiovisual. Tot i la pena, Riesco evitarà entrar a presó perquè no té antecedents judicials.

En un primer moment, la Fiscalia demanava nou anys i mig de presó per l’excap de la Policia Nacional de Mataró per delictes continuats de suborns, revelació i violació de secrets i per afavorir el tràfic de drogues. Concretament, al text d’acusació del ministeri fiscal se l’acusava d’haver aprofitat el seu càrrec com a inspector en cap del cos policial per facilitar informació al patriarca d’un clan mafiós del barri de la Mina de Sant Adrià del Besós entre el novembre del 2015 i el juny de 2017. Aquesta informació era relativa a operatius contra el tràfic de drogues que preparaven pels Mossos d’Esquadra.

Per aquests fets, l’excap de la Policia Nacional de Mataró va ser detingut el juny de 2017 i va quedar en llibertat amb càrrecs. L’octubre del 2017, Riesco va tornar a ingressar a la presó per risc de fuga. L’agost del 2018 va tornar a sortir de la presó a l’espera de la celebració del judici. Un judici que finalment no tindrà lloc, després que Riesco hagi reconegut els fets dels que se l’acusava i hagi arribat a l’acord amb la Fiscalia.

A més de la pena de dos anys de presó, la Fiscalia també contempla quatre anys d’inhabilitació per a qualsevol càrrec públic per a Riesco, qui es va jubilar durant la instrucció del cas, i una una multa de 6 euros diaris durant vuit mesos. La Fiscalia també condiciona la suspensió la pena si no comet cap delicte en tres anys i assisteix a un curs formatiu sobre els perjudicis de les drogues.

La Fiscalia també ha arribat a un acord amb Ángel Amaya, patriarca del clan al que Riesco passava informació. En el seu cas, la pena és de un any i vuit mesos de presó i una multa de 6 euros diaris durant vuit mesos. En el seu cas la Fiscalia també ha condicionat la suspensió la pena a no cometre cap delicte en tres anys i assistir al mateix curs que Riesco.

 

Informa: S.Ruiz