Exposició de Creu Roja per a sensibilitzar sobre els refugiats

Creu Roja
Fotografia: Mataró Audiovisual

“Protegir la humanitat. Acabar amb la indiferència” és el nom de l’exposició que a partir d’aquest dimecres acull l’Ateneu de la Fundació Iluro i que organitza la Creu Roja Mataró amb el suport de l’Ajuntament. Una exposició que té com a objectiu principal parlar de la crisi migratòria amb especial èmfasi en la Unió Europea. Joan Alberdi, tècnic de la Creu Roja Mataró i un dels responsables de l’exposició, explica que el que s’intenta amb aquesta mostra fotogràfica és fer el recorregut de les persones refugiades en la seva marxa dels països d’origen, amb quines dificultats es troben i poder humanitzar el conflicte més enllà de les xifres. De fet, en aquests moments, hi ha 62 mil persones bloquejades a Grècia.

L’exposició consta de 32 imatges en les que es recórrer per tota la intervenció que fa la Creu Roja al llarg del procés migratori: des dels països on hi ha els conflictes bèl·lics, fins a l’actuació que es fa als països de destinació final de les persones refugiades passant pels territoris que limiten directament amb els països que es troben en conflicte i que reben el primer impacte migratori i els països que serveixen per entrar a la Unió Europea. Tot plegat amb l’objectiu de seguir sensibilitzant a la ciutadania i explicar el motiu real de la fugida d’aquestes persones de les seves llars.

L’exposició també interpel·la directament al visitant per indicar-li què pot fer a títol individual davant d’aquesta situació de fluxos migratoris. Se’ls convida a fer aportacions econòmiques però, sinó, a transmetre els missatges i consignes de la Creu Roja.

L’exposició es troba a l’Ateneu de la Fundació Iluro i s’allargarà fins el proper dia 6 de desembre.

Informa: M.Gómez / L.Barroso / J.Peñaranda