×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Exiliats veneçolans recullen medicaments per ajudar el seu país

Centenars de medicaments recollits durant la campanya que dissabte va fer la fundació ‘Ven da tu mano’ a Mataró arribaran els propers dies als estats de Bolívar i Delta Amacuro de Veneçuela.  Aquesta entitat creada per metges veneçolans que van deixar el seu país es marca l’objectiu d’aconseguir medecines per pal·liar la falta de medicaments que viu el país caribeny. Un dèficit que impedeix als metges donar els tractaments oportuns per les diferents malalties. Segons la presidenta de ‘Ven da tu mano’, la doctora en ginecologia Maria Cecilia Sánchez, el dèficit arriba fins el 90% segons dades no oficials que faciliten el col·legi de metges i el de farmacèutics de Veneçuela. Aquesta falta fa que els pacients no tinguin els seus tractaments al dia. Amb accions com aquesta que l’entitat repeteix cada mes s’intenta donar cobertura als col·lectius més vulnerables: infants, ancians, malalts crònics i dones embarassades.

Veneçuela pateix des de fa temps una greu situació que alguns experts qualifiquen de crisi humanitària. L’economia pateix una hiperinflació, la moneda s’ha devaluat fins a un 95%, mentre els salaris no arriben per cobrir necessitats bàsiques. País productor de petroli i ric a priori, Veneçuela viu immersa en una crisi constant que, segons els veneçolans que viuen lluny del seu país, s’agreuja cada dia més amb les accions del govern de Nicolás Maduro. Per Maria Cecilia Sánchez, a ningú se li escapa ja la greu situació del seu país.

Precisament, aquesta setmana la Junta de Portaveus ha aprovat una Declaració Institucional presentada pel PP a propòsit d’aquesta qüestió. Al text els populars demanen que s’insti al Fons Català de Cooperació a realitzar una campanya d’emergència de suport al poble de Veneçuela. S’ha aprovat amb els vots de PP, PSC, C’s i PxC, l’abstenció de CiU i ERC-MES i els vots en contra de CUP, ICV-EUiA i VolemMataró.

Informa: C.Salad / J.Masriera