Evitar l'escalfament del planeta en més de 1,5 graus, clau per no afavorir el canvi climàtic

Qualsevol acció que fem es pot fer d’alguna altra manera i evitar malmetre el medi ambient. Així ho assegura un informe elaborat per IPCC, un grup impulsat per l’ONU i format per científics que té l’objectiu de conscienciar la ciutadania. Ara per ara, la prioritat és aconseguir que el planeta no s’escalfi més de 1,5 graus el proper any. Una mesura que, tal com explica Jordi Bonet, tècnic del Canvi Climàtic del Consell Comarcal, vol evitar la mort de molts ecosistemes, sobretot marins.

La intenció és trobar solucions per aconseguir la viabilitat del planetari i que les generacions futures no pateixin les conseqüències de les accions de l’ésser humà. La comunitat científica assegura que l’home és el responsable del sobreescalfament del planeta i és per això que ara cal prendre mesures per canviar la situació. L’ús eficient dels electrodomèstics a casa, carregar la rentadora, rentar amb aigua freda o fer servir bombetes LED són alguns del hàbits positius que poden ajudar a no malmetre el mediambient.

Però no tot és negatiu. Hi ha un canvi de paradigma que afirma que els consumidors cada vegada miren més l’etiqueta a l’hora de comprar aparells nous. I no només pel preu, també per l’estalvi energètic. Els experts asseguren que l’administració té un paper clau per aconseguir canvis, tot i que és evident que els consumidors també poden prendre decisions i mesures que ajudin al planeta.

Informa: M.Rodríguez