Via Europa i l'Havana reivindiquen ser considerats legalment barris

La presidenta de l'associació de veïns de Via Europa, Mónica Reina, diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'demanem que l'Ajuntament ens consideri un barri legalment. I l'Havana està com nosaltres'. Els dos barris estan de festa aquest cap de setmana.

Mónica Reina, presidenta de Via Europa, i Pere Sans, president de l'Havana, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Mónica Reina, presidenta de Via Europa, i Pere Sans, president de l'Havana, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

A les portes de la celebració de les festes dels barris de Via Europa i l'Havana, les seves presidències han participat avui a l'Entrevista de Mataró Ràdio. A banda de comentar els respectius programes d'actes, han reivindicat que l'Ajuntament consideri aquestes zones com a barris amb entitat pròpia. Han reclamat "que existeixin legalment".

MÓNICA REINA, presidenta Associació de Veïns Via Europa
Nosaltres volem que l'Ajuntament ens consideri un barri legalment. No som un barri. Tot i que tothom diu Via Europa, Via Europa, Via Europa. Quan algú em pregunta on vius, jo dic a Via Europa. Però legalment no som un barri, igual que li passa a en Pere (Sans, president de l'Associació de Veïns de l'Havana), que tampoc legalment és un barri. Encara que tothom sàpiga que l'Havana és un barri, però que legalment està en la mateixa tessitura que nosaltres.

Via Europa celebra les festes del barri aquest cap de setmana amb diversos actes. Destaquen el concert d'Hotel Cochambre la nit de divendres al carrer Alemanya, el taller de ball Bollywood dissabte al migdia i l'actuació de Carla Meyer dissabte nit.
Pel que fa a l'Havana, el barri mariner celebra les festes de Primavera, que s'allarguen durant cinc setmanes. Pel que fa aquest cap de setmana, dissabte a la tarda es fa la representació de l'obra de teatre "Ni tu, ni ta tia", a càrrec del grup de teate del barri a l'escola Montserrat Solà. Diumenge tindrà lloc la trobada de cotxes clàssics al Passeig del Callao, cercavila de gegants i ball de zumba. La tradicional arrossada popular es farà a l'escola Anxaneta.