Eurecat ajuda la Generalitat a detectar casos de Covid-19

El centre tecnològic Eurecat s’ha sumat al Programa Orfeu de la Generalitat per a la detecció massiva de coronavirus. Així, des de fa uns dies investigadors de la seva Àrea de Biotecnologia estan analitzant mostres de possibles afectats per la Covid-19 per determinar si estan infectats pel virus. Eurecat, que disposa d’un centre d’investigació al TecnoCampus de Mataró, està realitzant aquestes proves en els seus laboratoris de Reus, a Tarragona.  

La Generalitat ha creat el programa Orfeu per impulsar la detecció massiva de la Covid-19 durant l’estat d’alarma i després, un cop comenci la fase de desconfinament. En una primera etapa, ha de permetre realitzar 170.000 testos en sis setmanes. L’objectiu del programa és complementar la tasca del sector sanitari a l’hora de detectar el coronavirus.  

Precisament, Eurecat acaba de ser premiat en una hackató organitzada pel Consell Europeu d’Innovació, amb un projecte relacionat amb la Covid-19. Es tracta d’un estudi que permet pronosticar brots de coronavirus a partir de l’anàlisi d’aigües residuals amb eines d’intel·ligència artificial i microbiologia.

Informa: B.Doñate