Estrenen una app per detectar olors al voltant del Centre de Residus del Maresme

Gràcies a l’ús d’aquesta aplicació, es podrà determinar l’origen de les olors de l’entorn del Centre de Residus de Maresme així com resoldre possibles incidències

L’estudi d’Odournet engegat el passat mes de gener per millorar el problema de les olors que genera la Planta de Residus de Mataró fa un pas més i s’obre a la col·laboració ciutadana. Ara s’ha posat en marxa una aplicació per a dispositius mòbils que permet reportar la detecció d’olors molestes. Gràcies a aquest sistema, el Consorci de Residus del Maresme rebrà un avís amb diverses informacions que haurà indicat l’usuari i d’aquesta manera podrà actuar ràpidament.

Aquesta app, que rep el nom d’Ortelium, de moment entra en funcionament en un període de proves i la faran servir de manera provisional una trentena de voluntaris que desenvolupen la seva activitat principalment al Polígon de les Hortes, als barris de Cerdanyola, el Pla d’en Boet, Peramàs, la zona del Rengle o l’Eixample. La seva funció serà fer servir l’aplicació tant bon punt percebin una olor particular. Serà llavors quan hauran d’omplir un formulari senzill en el qual indicaran detalls com ara quin tipus d’olor noten, quanta molèstia genera, des de quina adreça la detecten i quant ha durat en el temps. Una vegada l’usuari premi enviar, el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme rebrà una alerta i des de les instal·lacions s’intentarà resoldre la incidència.

Si se supera el període de prova, l’aplicació passaria a fer-se extensiva per a tota la ciutadania. Aquesta nova font d’informació complementarà l’estudi i es podrà acotar, encara més, el focus real de les olors que es noten al voltant del Consorci de Residus i a la capital del Maresme en general. 

Informa: Laia Sanmiquel