Estocada al sector de la flor tallada i la planta ornamental

El món agrícola ja diuen que ha de lluitar contra mil i un contratemps. Després de superar el Glòria, no han tingut temps a veure venir una nova crisis. En aquesta ocasió pel sector de la flor tallada i la planta ornamental, sector motl implentat a la comarca, ha arribat en el pitjor moment, amb tota la feina feta, tota la despesa feta i sense poder treure el producte, just quan tot just comença la temporada.

Un dels sectors que també està notant aquest crisi del coronavirus a nivell econòmic és el de la flor tallada i planta ornamental, un sector molt present a la comarca del Maresme. Tot i que encara és aviat per poder dir una xifra exacte de les pèrdues que haurà ocasionat aquesta crisis, preveuen perdre un 90 per cent de la seva producció.

Aquest és el cas, per exemple de l’empresa de la capital del Maresme Germans Noè. Després d’haver passat la tardor i l’hivern per tenir el seu producte a punt per la primavera, quan aquesta ha arribat ho ha fet amb les sortides tancades. Amb tot l’estoc a punt, el seu producte considerat dins el sector agrícola, no té la sortida que tenen, per exemple, els productes d’horta. En el seu cas els gardens o floristeries estan tancades

Sense poder treure el producte, l’únic remei és llançar-lo. Ras i curt. Cada matí el personal que queda es dedica a recollir els diferents tipus de flor tallada, per no fer malbé la  planta, i les flors acaben aquí, en una muntanya de flors.

I és que tot i que la temporada es preveu amb pèrdues i molt dolenta, des de l’empresa mataronina confien en poder veure la llum un cop passi.

Fins que això no arribin, però, Germans Noè també ha presentat un ERTE sobre una quinzena dels 20 treballadors que té. Un ERTE, però, que en el seu cas tampoc és del tot segur que se’ls hi atorgui.

En el seu cas no pateixen tant per Sant Jordi, perquè no els hi afecta gaire, però sí que per exemple pateixen per no haver-se recuperat, de cara al dia de la Mare, un dels seus dies més forts de l’any.