"Esperem iniciar la remodelació comercial del Port a principis de l'any que ve"

El Port de Mataró es prepara per a una transformació que ha de permetre explotar totes les seves potencialitats en un mig-curt termini. Així ho ha explicat Margarita Díez, nova gerent del Consorci Port de Mataró, en una entrevista al programa d'aquesta casa El Mirador. Díez, ha afirmat que després de parlar-ne extensament durant anys, ara ha arribat el moment d'executar tots aquells canvis previstos. El més imminent s'iniciarà a principis de l'any vinent, amb la remodelació de la part comercial del port i hauria de ser visible el primer trimestre del 2021. En aquest sentit es pretén desenvolupar un espai més atractiu i més accessible per la gent, alhora que dissenyarà un concurs i un plec de condicions específic, que permeti al Consorci atraure totes aquelles activitats que poden encaixar millor amb el model previst.

La nova gerent, que ha arribat en substitució de Joan Bellavista, ha volgut posar en relleu el gran potencial que considera, té el port de Mataró, tant en l'àmbit comercial, com esportiu. També ha volgut remarcar l'alguer com a tret distintiu de la costa mataronina i com a possible pol d'atracció d'activitats marítimes.

En total seran prop de 6 milions d'euros d'inversió, que també hauran de servir per millorar infraestructures portuàries o actuar de forma específica al braç del port per adaptar-lo al canvi climàtic, reduint l'impacte que aquest rep avui dia, tant del fort onatge com del temporal de garbí.

Informa: A.Gual/ P.Andreu