Escorcoll a Mataró relacionat amb les detencions pels aldarulls de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra escorcollen la nau ocupada de la Ronda Prim acompanyats d'alguns dels detinguts en els aldarulls de dissabte durant la manifestació en suport a Pablo Hasél a Barcelona

Imatge de la nau on s'han fet els escorcolls

Els Mossos d'Esquadra registren la nau ocupada a la Ronda Prim en una actuació relacionada amb les detencions de dissabte durant els aldarulls de Barcelona. Segons fonts a les quals ha tingut accés Mataró Audiovisual l'escorcoll s'està produït en presència de com a mínim 4 d'aquests detinguts que presumptament residirien en aquesta nau ocupada i ha estat ordenat pel jutjat de Barcelona que porta el cas. Aquesta actuació policial de Mataró està relacionada amb una altra de característiques similars, que s'està produint en una altra antiga fàbrica ocupada de Canet.

L'operatiu, liderat pel cos policial dels Mossos d'Esquadra ha començat a primera hora del matí, al voltant de les 8 i ha acabat prop de 1/4 de 2 del migdia. Fins al lloc s'hi ha desplaçat una desena de furgons de la BRIMO.

Segons ha pogut saber Mataró Audiovisual, no s'han produït noves detencions en el marc d'aquesta actuació. Els detinguts dissabte està previst que passin a disposició judicial demà. 

Barcelona va viure un nou capítol d'aldarulls durant la nit de dissabte
Dissabte, en una nova jornada de protestes per la detenció del raper lleidatà Pablo Hasél, la capital catalana va tornar a ser escenari d’actes vandàlics i aldarulls. Una situació que ja s’ha repetit en altres jornades de protesta i que aquesta vegada va acabar amb un total de 14 detinguts. Alguns dels quals, estarien residint, presumptament, en aquesta antiga fàbrica ocupada a Mataró. Aquest espai ja fa anys que està ocupat i ha estat escenari de diverses actuacions policials durant aquest temps. Per exemple l’any 2019 Mossos d'Esquadra i Policia Lical hi van intervenir quan s’hi anava a produir una festa amb 32 persones a l’interior i sense autorització. Durant l’operatiu es van detenir dues persones per desobediència i resistència a l’autoritat.

S.Ruiz/ A.Gual