×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Escoles i instituts ultimen la tornada a classe d’un curs atípic

Les escoles es preparen per la tornada a les aules dels alumnes aquest pròxim dilluns. Un curs atípic, que vindrà marcat per les mesures imposades arran de la pandèmia de la covid-19. Assegurar que hi hagi menys alumnes per aula, el treball en grups bombolla, la reorganització d’espais i accessos per evitar que alumnes de grups diferents es trobin, o garantir les la higiene de mans i la distancia de seguretat són algunes de les principals feines organitzatives en que han estat treballant aquests dies els centres. Fa setmanes o fins i tot mesos, que hi pensen i ara ultimen detalls per perquè dilluns quan es tornin a obrir les portes definitivament després de més de mig any, tot estigui a punt. A l’escola Anxaneta, per exemple, han reconvertit els espai comuns en noves aules per poder desdoblar grups en els casos de 4t, 5è i 6è de primària. També han reestructurat l’organització del professorat i de les especialitats. També ho han fet per exemple a l’Institut Thos i Codina, on han distribuït el curs en quadrimestres, per concentrar més les hores lectives de l’assignatura i reduir el nombre de professors que passen per l’aula.

Les entrades i les sortides d’alumnes són precisament un dels ‘punts calents’ d’aquesta tornada a l’escola. Els centres han previst entrades esglaonades i han activat totes les portes per garantir el màxim d’accessos independents. A més, perquè els alumnes no es barregin ni per cursos ni per classes, cada grup tindrà un punt de trobada establert. Allà un professor els recollirà i els acompanyarà cap a l’aula seguint itineraris diferents per no creuar-se amb altres alumnes.

Un nou curs on serà important també la neteja d’espais. Per aquest motiu, l’Ajuntament reforçarà la neteja dels centres públics per garantir que hi hagi una persona que desinfecti i netegi les zones comunes durant l’horari lectiu.

D’altra banda, la Generalitat també ha reforçat el nombre de professors dels centres educatius per poder esponjar millor el nombre d’alumnes per aula. En el cas de l’Institut Thos i Codina aquest curs compten amb un professor extra i l’escola Anxaneta tindran sis mestres més.

Informa: A.Gual/ S.Ruiz