Moltes escoles bressol privades de Mataró temen haver de tancar si no reben ajudes de la Generalitat

escoles bressol
Moltes escoles bressol privades de Mataró temen haver de tancar si no reben ajudes de la Generalitat

La situació econòmica de moltes escoles bressol privades Mataró és delicada. Després de dos mesos aturades i sense ingressos, ara per reobrir les seves portes les llars d’infants hauran de fer front a les mesures decretades pel conseller d’Educació, Josep Bargalló. Segons el pla de reobertura presentat fa unes setmanes, les escoles bressol només podran acollir 5 infants d’entre 1 i 3 anys per espai i els infants d’entre 0 i 1 anys no podran tornar al centre en el que resti de curs.

Des de l’Associació d’Escoles Bressol Privades de Mataró consideren que aquestes mesures són “inviables econòmicament i logísticament”, ja que asseguren que a més de treure la plantilla de l’ERTO hauran de contractar personal de reforç per complir amb les ratios. Tot i això, el nombre d’infants que podran acollir es veurà reduït. A causa d’aquests mesos d’aturada i les restriccions de la reobertura, segons l’Associació, moltes llars d’infants de Mataró no podran obrir més les seves portes.

Per evitar aquests tancaments, la portaveu de l’Associació d’Escoles Privades de Mataró, Marina Caixach, demana que la Generalitat impulsi un pla de rescat o ajudes econòmiques per mantenir la viabilitat de les escoles bressol.

Amb tot, des de l’entitat expliquen que les llars d’infants estan preparades per complir amb les condicions de seguretat i d’higiene requerides per la Generalitat. Mesures com la col·locació de mampares, la flexibilització d’horaris, tenir mudes de roba per dins i fora del centre o que les famílies no puguin entrar a la llar d’infants i prenguin la temperatura dels infants abans de sortir de casa formaran part de la nova normalitat dels centres quan puguin reobrir a la fase 2.

El que consideren que serà més complicat i gairebé impossible és mantenir la distància de seguretat. Carlotta Medina, educadora de La Quitxalla, explica que el contacte físic és inevitable a l’etapa d’1 a 3 anys ja que l’aprenentatge dels infants passa per jugar, manipular objectes o relacionar-se amb altres infants o les educadores.

Tot i els problemes econòmics i a l’espera que la Generalitat posi en marxa un pla de rescat pel sector, les escoles bressol privades de Mataró es preparen per reobrir amb l’alegria de saber que aviat els infants es podran retrobar amb els amics i les educadores. 

Informa: S.Ruiz