Es tripliquen les denúncies en contra del presumpte abusador d'Arenys

En quatre mesos i mig, el nombre de denuncies passa de 4 a 12 i els principals delictes que se li imputen són assetjament i abús sexual.

Fotografia: tvmataró

S’enfila a 12 el nombre de denúncies interposades en contra del presumpte abusador de l’escola La Presentació d’Arenys de Mar i del CN Mataró. Així ho ha pogut confirmar tvmataró a través de diverses fonts consultades. D’aquestes 12 denúncies, 10 provindrien d’Arenys de Mar i, les dues restants, de Mataró. Els principals delictes que se li imputen a Gerard F. són assetjament i abús sexual.

El mes de març, tvmataró ja va poder avançar que la investigació seguia oberta i que era probable que creixés el nombre denúncies en contra de Gerard F. Fins aquell moment, se n’havien comptabilitzat 4, però Mossos d’Esquadra parlava de fins a 8 víctimes. Amb el pas del temps, aquestes víctimes han apostat per denunciar, elevant la xifra total a 12.

L’investigat es troba a dia d’avui en llibertat provisional sota fiança després de la resolució dictada el passat 22 de juliol pel Jutjat d’Instrucció núm. 7 d’Arenys de Mar. Aquest mateix òrgan també li va prohibir apropar-se o comunicar-se amb cap de les víctimes. Per la seva banda, la Fiscalia de l’Àrea de Mataró-Arenys de Mar ha decidit presentar un recurs d’apel·lació davant d’aquesta resolució judicial. Un recurs que, a hores d’ara, es troba en mans de l’Audiència Provincial de Barcelona. Fins a finals de juliol, Gerard F. havia estat com a pres preventiu a l’espera de judici a Brians 1.

Gerard F. havia estat professor d’educació física i tutor de primer d’ESO a l’escola La Presentació d’Arenys de Mar fins el febrer d’aquest any. Va ser llavors quan la direcció va apostar per acomiadar-lo després que dues famílies expliquessin que el docent havia tingut una conducta “massa propera i afectuosa” amb una alumna o que haver enviat missatges “pujats de to” a estudiants a través d’Instagram. Al mes de març es van interposar les primeres denúncies i es va obrir una investigació. Durant aquest temps, tvmataró també va poder detallar que l’investigat també hauria comès presumptament dos delictes sexuals més al Centre Natació Mataró quan era monitor ara fa 15 anys.