Es tripliquen les defuncions per Covid-19 a l’Hospital de Mataró en una setmana

Durant l'última setmana s'han produït 12 defuncions, tres vegades més que dimarts passat quan se'n van comunicar 4. D'altra banda, el nombre d'ingressats s'enfila fins als 91, deu més que divendres

Es tripliquen les defuncions per Covid-19 a l’Hospital de Mataró en una setmana

El Consorci Sanitari del Maresme segueix notant els efectes de la tercera onada de la Covid-19. En una setmana s'han triplicat les defuncions i la xifra d'hospitalitzats segueix a l'alça. 

Durant els últims dies s'han produït 12 morts per la Covid-19 en dependències del Consorci Sanitari del Maresme, tres vegades més que dimarts passat quan la xifra de defuncions reportada va ser de 4. 

El nombre de pacients hospitalitzats creix fins als 91. Això són una desena de casos més que divendres, quan hi havia 81 pacients ingressats. Del total de persones hospitalitzades actualment, 77 es troben a l'Hospital de Mataró i 14 a l'Hospital de Sant Jaume. 

L'ocupació a les UCI es manté estable i en lleuger descens. Avui hi ha 7 persones a la unitat de crítics, una menys que divendres.

Des del Consorci Sanitari del Maresme expliquen que de moment no s'ha desprogramat cap operació. Aquesta setmana la consellera de Salut, Alba Vergés, assegurava que en "alguns centres ja s'han començat a desprogramar intervencions previstes" arreu de Catalunya. De moment, però, aquest no és el cas de l'Hospital de Mataró. El que sí que és possible és que els pròxims dies es prioritzin les operacions sense ingrés per no ocupar llits. 

D'altra banda, des del Consorci també informen que avui ha començat la vacunació del personal mèdic de l'Hospital de Mataró. Fins a 175 sanitaris de les unitats Covid, UCI i urgències han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer BioNtech.

 

Informa: S.Ruiz