Es rebaixa el PLA INUNCAT però s’activa el PLA VENTCAT al litoral

Protecció Civil ha activat l’alerta del PLA VENTCAT, en previsió al fort onatge i al fort vent que hi pot haver dimecres a tot el litoral català. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, poden donar-se cops de vent de més de 90 km/h de component nord. Tindran lloc sobretot la propera matinada i fins demà al migdia pràcticament a tot Catalunya a cotes altes i sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona. També es demana a la població que no s’acosti als espigons i a les esculleres. 

Fins a 10 litres per metre quadrat és la pluja que s’ha acumulat aquest dilluns a la nit a Mataró, segons el Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme.  A la comarca, la plujada acumulada durant la nit s’ha elevat als 15 litres per metre quadrat en alguns punts de la comarca. Pluges que han vingut acompanyades de tempesta elèctrica, però que a la capital del Maresme només han generat una incidència, segons informa bombers, per un cable que espurnejava al carrer Roger de Llúria.

Un episodi de pluges que segons informa Protecció Civil ha estat menys intens del previst, sense incidències destacables i normalitat tant en les rieres com en els rius. Ja s’ha rebaixat a PRE-ALERTA del PLA INUNCAT que Protecció Civil va activar ahir al migdia. La pluja però podria repetir-se acompanyada de tempesta elèctrica i, en alguns punts, de calamarsa.

Informa: O.Debat