Es presenta a Mataró el projecte de llei estatal de Protecció Animal

El director general de Drets dels Animals, Sergio García Torres, diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que "es prohibirà la venda a les botigues i caldrà un certificat per tenir animals'. Parts de la llei s'inspiren en l'experiència de Mataró

Acte de presentació al Tecnocampus de Mataró del projecte de llei estatal de Protecció Animal
Acte de presentació al Tecnocampus de Mataró del projecte de llei estatal de Protecció Animal

Mataró acull l'acte de presentació a Catalunya del projecte de Llei de Protecció Animal que impulsa el govern estatal. Entre altres novetats, la nova Llei prohibeix el sacrifici d'animals sans. Cada any s'eliminen 100.000 gossos a Espanya. Mataró va ser la ciutat pionera prohibint el sacrific animal.  

SERGIO GARCIA TORRES, director general Drets dels Animals
A partir de ahora en todo el estado español no se podrà sacrificar animales sanos. La experiència de Mataró, incluso de Catalunya i otros lugares del estado español, nos hacen ver que es possible. 

El Director General de Drets delsAanimals ha explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que el projecte de Llei prohibeix la venda d'animals de companyia.

SERGIO GARCÍA TORRES
Se prohibe la venta de gatos y perros en tiendas, sobretodo por una cuestión de limitar o reducir la compra compulsiva que también es un efecto que muchas veces ocurre cuando tenemos un animal expuesto en un escaparate. 

Un altre aspecte que contempla el projecte de llei és que per tenir un animal de companyia caldrà obtenir un certificat de tinença responsable. S'obtindrà a través d'un breu curs online que s'inspira en l'Ajuntament de Mataró.

SERGIO GARCIA TORRES
Podeis entrar en la web del Ayuntamiento de Mataró, que tiene un formato similar a lo que nosotros estamos planteando. De hecho es parte de inspiración de este curos de tenencia responsable que hace una serie de preguntas para aconsejarte sobre que animal de compañía encaja en tu vida. Va a ser una cosa muy similar, muy rápida. 

El projecte de llei també contempla el control de les colònies de gats salvatges o el fet de que desapereixerà el concepte de races de gossos pontencialment perillosos i si un gos és problemàtic serà definit temporalment com de maneig especial. La llei també atorga més competències als Ajuntaments per a fer complir les normes.