Es posa en marxa l’Escola de Feminismes i LGTBI en el marc del 8M

L'Ajuntament posa en marxa l'Escola de Feminismes i LGTBI, coincidint amb la programació del 8 de març, el Dia de la Dona. Aquesta escola es tradueix en un espai de trobada mensual i de reflexió sobre temes diversos del món feminista i LGTBI. Cada mes girarà al voltant d'una temàtica i es localitzarà en un lloc diferent de la ciutat. El mes de febrer s'estrena amb diferents propostes formatives i la presentació de l'obra teatral "Jauría", que tindrà lloc demà a dos quarts de 9 del vespre al teatre monumental, sobre el cas de la Manada. Els mesos vinents es tractaran temes com les noves masculinitats, el feminisme interseccional o visibilitat lèsbica. Es preveu que a principis del 2021 es pugui celebrar un congrés de polítiques feministes i LGTBI on es reculli totes les conclusions i aprenentatges de les activitats realitzades. Tot plegat amb la voluntat de debatre i crear una participació activa perquè la societat posi sobre la taula, temes que fins ara no s'havien plantejat. En aquest sentit l'Ajuntament posa en marxa la pàgina de Facebook i Instagram @igualtatmataro.

La programació al voltant del 8 de març tindrà com a leitmotiv la dona i l'art. Marisa Merchan, Regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, ha volgut destacar la participació de noves associacions i entitats a l’hora de realitzar activitats al voltant del Dia de la Dona, la 2a edició del Sorori-Art amb les actuacions de Clara Peya i Tribade, la tradicional manifestació i l'acte institucional que tindrà lloc l'11 de març a la sala d'actes de l'Ajuntament. Aquest any, a càrrec de Marta Selva, llicenciada en Història Moderna i Contemporània, que repensarà la figura de la dona en la cultura i l'art. Al final de l'acte hi haurà la interpretació musical de Maria Lamata.

D'entre una vintena d'activitats també destaca la projecció del documental "Les Resilients", la presentació del llibre "Dones reporteres de Mataró. 10 anys de ràdio donant veu a les dones", la commemoració del 20è aniversari de la Vocalia de Dones de Rocafonda i la primera cursa solidària per l'apoderament de les nenes i les dones que organitza l'Escola Maristes Valldemia el matí del 8 de març.

Informa: J.Peñaranda