Es multiplica per 7 la petició telemàtica de volants d'empadronament

La seu electrònica de l'Ajuntament de Mataró ha multiplicat per 7 la descàrrega de volants per l'empadronament. Si ara fa un any, l'abril del 2019 la xifra era de 144 descàrregues de volants, durant l'abril del 2020 aquesta xifra s'ha elevat a 1.094 descàrregues. Un augment significatiu que té una explicació. I és que segons dades del Servei d’Atenció Ciutadana, la majoria d’aquestes acreditacions padronals tenien com a objectiu sol·licitar la moratòria hipotecària.

Aquesta petició majoritàriament es feia de forma presencial en els punts d'atenció ciutadana, però l'estat d'alarma fa impossible poder fer aquesta gestió en persona. Per tant, la majoria de persones que necessitaven justificar el seu empadronament a la ciutat han hagut de descarregar-se directament des de la Seu Electrònica els documents corresponents amb la seva identificació electrònica. Això és gràcies a que els sistemes telemàtics de l’Ajuntament de Mataró estan integrats amb el servei Vàlid del consorci Administració Oberta de Catalunya, que permet obtenir al moment l’idCat Mòbil a gran part de la ciutadania i efectuar qualsevol dels tràmits online disponibles a la Seu. Tot i que la descàrrega del volant és senzilla, això no treu que no tothom tingui facilitat per treballar per internet. Mitjançant el canal telefònic 010 o per correu electrònic, des de l'Ajuntament s'han donat suport i assessorament a les persones que han tingut dificultats per obtenir aquesta identificació.

A la seu electrònica es poden fer més de 200 tràmits de forma telemàtica, i es dona informació d'uns 280. Al mes d'abril s'han incorporat en aquesta llista de tràmits telemàtics alguns que fins ara només es podien fer de forma presencial. Des del 4 de maig els ajuts pel pagament de l’IBI per a famílies nombroses o monoparentals; a partir del 5 de maig la prestació retornable per a persones incloses en expedients de regulació d’ocupació que no hagin cobrat encara del SEPE; i des d'ahir, dia 6 de maig també s'ha obert el termini de preinscripció dels Casals d’estiu.

Informa: J.Spà