Es mantenen les mesures per la previsió de nevades en les properes hores

L'Ajuntament de Mataró manté activat en fase d'alerta el Pla d'actuació municipal per nevades i el Protocol per baixes temperatures. Unes mesures que es van activar ahir davant la previsió de nevades a Mataró des de la propera matinada a demà al migdia amb gruixos de 5 a 10 centímetres. 

Des de protecció civil ja s'han pres mesures de caràcter general a nivell de tot Catalunya. Des de les 4 de la tarda queda restringida la circulació de camions a tot el territori. Una mesura que s'aplica per primera vegada de manera generalitzada a tot Catalunya. El transport escolar queda anul·lat. I per les persones que tenen dificultats per desplaçar-se als centres de salut s'ha posat en marxa un protocol de reprogramació de visites i es reforçarà el servei del 061 per atendre consultes a través del telèfon.

A més la Generalitat aconsella evitar desplaçaments innecessaris, agafar vehicles privats, abrigar-se bé sobretot cap i mans, i posar atenció als infants, nadons i gent gran. També es recomana revisar instal·lacions d'aigua. La Generalitat ha recomanat anul·lar les activitats esportives i extraescolars a l'aire lliure a partir d'aquesta tarda, sempre i quan la seva celebració pugui causar un risc per al correcte desenvolupament i per la mobilitat dels practicants i espectadors.