Es manté l'alerta INUNCAT per fortes pluges

Fins a 10 litres per metre quadrat és la pluja que s’ha acumulat aquesta nit a Mataró, segons el Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme. Al Maresma, la plujada acumulada durant la nit s’eleva als 15 litres per metre quadrat en alguns punts de la comarca. Pluges que han vingut acompanyades de tempesta elèctrica, però que a la capital del Maresme només han generat una incidència, segons informa bombers. L’avís l’han rebut a les dues de la matinada per un cable que espurnejava al carrer Roger de Llúria i del qual se n’ha fet càrrec Endesa.

Un episodi de pluges que segons informa Protecció Civil ha estat menys intens del previst, sense incidències destacables i normalitat tant en les rieres com en els rius. Tot i això, es manté l’alerta INUNCAT que Protecció Civil va activar ahir al migdia i el Pla d'Actuació Municpal per Inundacions que va activar l'Ajuntament davant de les previsions de pluja i de vent que hi ha per avui a tota la costa catalana. Unes precipitacions que podrien tornar a anar acompanyades de tempesta elèctrica i en alguns punts de calamarsa.

És per això que Protecció Civil demana extremar les precaucions a l’hora de sortir de casa i evitar apropar-se a les lleres de rius o rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada. En cas de tempesta elèctrica, recomanen no situar-se sota arbres o torres elèctriques.

En previsió al fort onatge i al fort vent que hi pot haver demà a tot el litoral català, també es demana a la població que no s’acostin als espigons i a les esculleres.