Es manté l’oferta de P-3 tot i la davallada de natalitat

Mataró mantindrà l'oferta de línies de P-3 durant la preinscripció, un total de 56, tot i la davallada de la natalitat. Així ho ha explicat el director de Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, Pere Masó, qui reconeix que tot i que no es descarta que finalment s’hagi d’acabar tancant algun grup, la idea és no haver de fer-ho i que baixin les ràtios per aula. Per fer-ho caldria una distribució homogeni de la matrícula, que alhora permetria també un millor repartiment de l'alumnat nouvingut. La previsió és que la natalitat no millori en els pròxims anys, fet que a la llarga obligarà afirma, a "plantejar-se quin és el futur dels grups de P-3, tant de la pública com de l'escola concertada". En aquest sentit el Govern treballar ara en un decret que entre moltes altres coses, permetrà al Departament dissenyar l'oferta de l'escola concertada, i per tant, determinar amb quantes línies sortirà cada centre. Una mesura que no ha agradat gens a gran part dels centres de titularitat concertada de Catalunya.

Per altra banda, i pel que fa a primer d'ESO, per aquest pròxim curs s'ha planificat un augment de línies respecte a l'anterior. El pic de natalitat que ara mateix es concentra a cinquè i sisè de primària obligarà al departament a fer créixer l'oferta per als pròxims anys.

La preinscripció per aquest pròxim curs es farà del 23 de març a l'1 d'abril, educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.

Informa: A.Gual