Es duplica el nombre de persones sense llar a Mataró des del 2017

86 persones viuen al carrer segons el cens elaborat per l’Ajuntament i la Creu Roja. 150 voluntaris han participat en el recompte

86 persones dormen al ras a Mataró, més del doble de les comptabilitzades en l’últim recompte realitzat ara fa cinc anys.  Entre aquest dimecres i dijous al vespre, 150 voluntaris i voluntàries han pentinat la ciutat per poder actualitzar el cens de persones sense llar. Una nova dada que ha de permetre determinar el tipus de sensellarisme i millorar la intervenció que cal fer. Donar a conèixer la situació d’aquest col·lectiu té un clar efecte sensibilitzador i també ajuda a visibilitzar la tasca social que es fa a la ciutat.

Laura Seijo, regidora de Benestar Social: "Per una banda, conèixer la realitat de les persones sense llar que viuen a la nostra ciutat per després establir un pla de treball amb pla local de sensellarisme que estem construint i, per l'altra, sensibilitzar la nostra ciutat d'una realitat paral·lela que viuen".

Santi de Arcos, coordinador Creu Roja Mataró: "Al final aquests recomptes ens ajuden per dimensionar els serveis que té la ciutat: les places del centre d'acollida, el servei de primeres atencions, el club social Andana o la unitat mòbil d'emergències socials de la Creu Roja que va a veure les persones sense llar un cop a la setmana".

Clara Moreno, voluntària: "És una part de la nostra societat que s'invisibilitza malauradament i és una manera de participar i veure què hi ha".

En el moment que es detecta una persona sense llar es posa a la seva disposició serveis com el  menjador Sant Joaquim, el Club Social Andana, o el centre d'acollida de Can Soleret, on a part de poder-hi menjar o dormir també s'hi poden fer servir les dutxes o la zona de bugaderia. El principal repte és que la persona afectada es deixi ajudar.