Es disparen de nou els indicadors de la Covid-19 a Mataró

Tant el risc de rebrot, com la velocitat de reproducció i els casos acumulats han patit un fort creixement les últimes 48 hores

Els indicadors de la Covid-19 es tornen a disparar a Mataró. Segons l’última actualització del Departament de Salut, tant el risc de rebrot, com la velocitat de reproducció i els casos acumulats en 7 dies han patit un fort creixement durant les últimes 48 hores.

El risc de rebrot se situa avui en els 595 punts, gairebé sis vegades per sobre del llindar que la Generalitat considera “alt”. En una setmana aquest índex que indica el creixement potencial de la pandèmia s’ha incrementat en més de 330 punts. La pujada, però, s’ha produït principalment aquestes últimes 48 hores passant de 377 punts abans d’ahir, a 490 ahir i 595 avui. Per trobar unes xifres similars ens hem de remuntar a mitjans de novembre.

També s’incrementa la velocitat de transmissió del virus fins al 1,72. Aquest indicador, que mesura quantes persones es contagien a partir d’un cas, fa una setmana es trobava en el 1,09, és a dir amb la pandèmia de nou en fase d’expansió a la capital del Maresme. L’augment més pronunciat també ha estat durant els últims dos dies en què ha crescut 35 dècimes.

Uns indicadors que creixen a causa de l’augment de casos positius que s’ha detectat aquests últims dies. Durant els últims 7 dies, 289 persones han donat positiu per Covid-19 a Mataró. Això són gairebé 130 casos més que la setmana passada, quan se’n van detectar 160.

D’altra banda, ja hi ha 14 mataronins vacunats segons indica el Departament de Salut. D’aquestes persones, però, només una figura com a resident en un geriàtric.

 

Informa: S.Ruiz