×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Es dispara a Mataró el risc de propagació de la Covid-19

COVID-19

El risc de rebrot a la ciutat de Mataró arriba a xifres inèdites amb 356 punts. És la xifra més alta des de l'inici del confinament, el 14 de març, i confirma la tendència a l'alça dels últims dies. Per ciutats de més de 20.000 habitants Mataró és la 14a ciutat de les 69 que hi ha a Catalunya. Es troba per darrere de Sant Adrià del Besòs, l'Hospitalet de Llobregat o fins i tot la localitat maresmenca de Vilassar de Mar, però per davant de ciutats pròximes o de característiques similars com Barcelona, Badalona, Granollers o Terrassa. En aquesta ocasió, aquest nou pic de l'índex de risc coincideix a Mataró amb l'inici del curs escolar, prèviament però, a començaments de setembre, ja s'havien registrat xifres superiors als 300 punts. Recordem que quan la xifra que marca el risc de rebrot supera el llindar dels 200 punts es considera que el risc de propagació del virus passa d'alt a molt alt. L'índex s'obté conjugant paràmetres com la velocitat de propagació de la malaltia amb la població contagiosa.

Durant els últims 7 dies, a Mataró, s'han registrat un total de 173 casos positius per PCR i s'han fet 2.421 proves. La mitjana d'edat d'aquests casos PCR és ara de 36 anys, una xifra lleugerament més baixa a la de la setmana anterior, i 9 anys inferior a la mitjana d'edat registrada en la seva globalitat, és a dir, des de l'inici de la pandèmia i fins el dia d'avui. En aquest sentit, tot i el descens de la mitjana d'edat que ja es va fer notar en els nous casos de coronavirus després de l'estat d'alarma, l'inici del curs escolar ara, ha contribuït a accentuar aquesta caiguda.

Informa: A.Gual