Es detecten menys botellots que abans de la pandèmia a Mataró

Ho ha assegurat el regidor de Seguretat, Civisme i Convivència en funcions, Juan Carlos Jerez. Durant el dispositiu policial per la reobertura de l’oci nocturn s'han inspeccionat 14 locals

El dispositiu policial per la reobertura de l’oci nocturn acaba a Mataró amb 3 denúncies de botellots. La Policia Local també ha interposat 10 sancions més per l’incompliment de l’ordenança de civisme, una per tinença de drogues i dues per positiu en control d’alcoholèmia. Sancions que s’han interposat per activitats a la via pública. Els 12 agents del dispositiu, però també han fet inspeccions a 14 establiments d’oci nocturn per constatar el compliment de la normativa de la represa de l’activitat.

El regidor de Seguretat, Civisme i Convivència en funcions, Juan Carlos Jerez, ha assegurat que ara mateix s’estan produint menys botellots que abans de la pandèmia i que en tot cas no tenen les dimensions dels que estan generant greus problemes a altres municipis de Catalunya i l’estat espanyol.

El regidor ha constatat que el cap de setmana anterior van rebre queixes per part de veïns del Pla d’en Boet, però també d’altres carrers més cèntrics de la ciutat, per les molèsties del soroll de la música a les terrasses dels locals.

La Policia Local ha desplegat aquest cap de setmana un dispositiu específic per la reobertura de l'oci nocturn

Els agents policials han recorregut els diversos locals d'oci nocturn de la ciutat comprovant que complissin les limitacions d'aforament al 70% i que es portessin a terme els controls d'accés a partir del certificat Covid.
En el dispositiu també han vetllat pel compliment les mesures de seguretat en interiors, comprovant que els clients de discoteques i bars musicals portessin les mascaretes i mantinguessin les distàncies de seguretat. Pel que fa a l'exterior els agents s'han centrat a preservar la convivència entre usuaris i el veïnat de la zona, que darrerament també s'havia queixat de botellots, actes incívics i fins i tot baralles.

El Pla d'en Boet és una de les zones de la ciutat on es concentra més volum de sortides nocturnes, amb milers i milers de persones. Mossos d'Esquadra també participat en aquest dispositiu juntament amb Policia Local i han comptat amb el suport de la divisió regional dels Mossos per si calia algun reforç per garantir l'ordre a la zona.

Informen: C.Sánchez, B.Doñate i E.Andrés