Es demana a la ciutadania que avanci les visites als cementiris per Tots Sants

La voluntat és la d'evitar la massificació de Les Valls i els Caputxins durant el dia 1 de novembre, data en la que tradicionalment es produeixen més visites

El gerent de Cementiris Metropolitans, Joan Hans, demana avançar les visites al cementiris per Tots Sants,durant una entrevista al programa El Mirador d’aquesta casa. Tal com també va apuntar la regidora d’Equipaments i Espais Públics, Elizabet Ruiz, el més recomanable és evitar la massificació de Les Valls i els Caputxins durant el dia 1 de novembre, data en la que tradicionalment es produeixen més visites per homenatjar els difunts. En aquest sentit, Hans demana seny a tots aquells que vulguin recordar els seus familiars. Els operaris de Cementiris Metropolitans vetllen aquests dies previs a la festivitat, i també ho faran el diumenge 1 de novembre, perquè es compleixin totes les mesures de contenció de contagis de la Covid-19. 

En aquest any atípic on totes les rutines i activitats han quedat alterades per la crisi sanitària global, la vida als cementiris de la ciutat també ha quedat alterada. Com ha explicat Joan Hans durant la seva intervenció, a la primera onada de la pandèmia els dos equipaments van romandre tancats dos mesos. Una etapa molt dura per l’augment de serveis funeraris que es van dur a terme durant aquells mesos. Situació que va ser complicada de gestionar tant pels treballadors de cementiris metropolitans com per les famílies que no es podien acomiadar dels seus difunts com haurien volgut. 

A diferència dels anys anteriors quan en el marc de la festivitat de Tots Sants es programava una agenda d’activitats, aquest 2020 queden totes suspeses a excepció de l’oració pels difunts que es celebra el dia 2 de novembre. D’altra banda, i fora ja de l’operatiu de Tots Sants, des del 9 de novembre i fins el 13 de desembre es podrà visitar, a la cúpula del cementiri dels Caputxins, la mostra «descobrint el cementiri» amb fotografies de Ramon Manent.

Informa: C.Sánchez/ O.Debat