ERC vol que es renegociï el cost pels veïns de les obres de les Sureres

L'Ajuntament aprova definitivament el projecte per dotar de clavegueram la urbanització mataronina amb un pressupost de 3,4 milions d'euros, que hauran de pagar majoritàriament els residents

Les obres per instal•lar el clavegueram a la urbanització de les Sureres de Mataró superen un nou tràmit i aquest dijous s'ha aprovat definitivament el projecte amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte Esquerra, que va oposar-se.

Els republicans no han posat en dubte l'oportunitat de tirar endavant els treballs, però sí la necessitat de renegociar el cost de les feines, que tenen un pressupost de 3,4 milions d'euros i que hauran de pagar en bona part els propietaris de les finques d'aquesta urbanització.

"Tot i que el finançament de les obres es fa amb contribucions especial, hi ha un tema que es podria haver negociat d'una altra forma i amb més flexibilitat i que es tracta de les afectacions d'estructures com les canalitzacions d'aigua, que en alguns trams s'hauran de refer." Francesc Teixidó, portaveu d'ERC

Tot i que encara no s'han determinat les quantitats concretes, es calcula que els veïns assumiran el 90% del pressupost, a través de contribucions especials.

"El que aprovem és el projecte, no estem parlant encara de contribucions especials. En aquest debat parlaríem si això ho ha d'assumir la resta de la ciutadania o bé els veïns per no sembrar un precedent. Els serveis afectats en totes les obres van dins del projecte." Elizabet Ruiz, regidora d'Espais Públics i Equipaments Municipals:

L'actuació, que està previst que es posi en marxa l'any 2024, consisteix en la construcció d'una xarxa de clavegueres, ja que les Sureres mai n'ha tingut. Una circumstància que comporta que els residents hagin de tenir fosses sèptiques per tractar les aigües residuals domèstiques.