×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

ERC reclama espai per als enterraments de fe musulmana als cementiris de Mataró

El grup municipal d'ERC-MÉS demana a l'Ajuntament de Mataró que destini urgentment un espai del cementiri municipal als enterraments de fe musulmana. Una mesura que tenint en compte la crisi del coronavirus també ha de servir per donar resposta a les famílies que no poden repatriar els cadàvers dels seus familiars morts pel virus. La inclusió dels enterraments dels ciutadans de fe musulmana als cementiris de Mataró és una assignatura pendent que l'Ajuntament té sobre la taula des del 1999. Francesc Teixidó és el cap del grup municipal d'ERC-MÉS, que portarà aquesta qüestió al ple d'abril.

Segons la formació, aquesta situació evidencia una mancança latent a la nostra societat des de fa molt temps. Només Manresa, Calonge, Sant Feliu de Guíxols i Barcelona tenen un espai habilitat per a enterraments dels ciutadans de la comunitat islàmica. I únicament a Barcelona, en concret a Collserola, tenen una àrea en la qual s'hi pot enterrar persones de la resta de Catalunya. La regidora Soraya El Farhi lamenta que pel més de mig milió de catalans musulmans, l'espai als cementiris del país és testimonial i alerta que amb la pandèmia ha augmentat la demanda d'enterraments. Cal recordar que la religió musulmana rebutja la incineració dels seus morts.

ERC-MÉS presenta aquesta qüestió al ple d'abril i demana una solució urgent però la reclamació també exigeix trobar una resposta definitiva a aquest problema abans que acabi el 2020. De tota manera, davant la crisi sanitària, consideren que es pot donar un termini màxim i improrrogable fins al 30 de juny del 2021.

Informa: C.Sánchez