Entren en vigor les ordenances fiscals

La majoria d'impostos queden congelats però s'incrementa l'IBI i la taxa de la brossa

Amb l’inici del 2021 han entrat en vigor les ordenances fiscals per aquest any, que congelen la majoria d’impostos municipals però contemplen un increment d’un 6% de l’Impost de Béns Immobles i d’un 17,5% de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals.

Amb la pujada de l’IBI, la segona en dos anys (al 2020 va ser del 8%), es vol augmentar els ingressos de l’Ajuntament per poder dedicar més diners als ajuts i subvencions de les persones més necessitades i les castigades per la crisi de la Covid-19. En concret, segons l’Ajuntament, es destinaran 1,5 milions per al Pla de reconstrucció social i econòmica i es  doblaran fins als 500.000 € el fons per a subvencions i ajuts fiscals.

Per la seva banda, l’augment de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals respon al nou contracte de gestió de la brossa que ha portat a terme l’Ajuntament. Es manté la bonificació per l’ús de deixalleries fet durant el 2020 i es treballa per mantenir-la de cara al 2021.

En canvi, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) es manté congelat en el seu tipus màxim. D’altra banda, desapareix la bonificació de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per aquells que tinguin una antiguitat d’entre 25 i 35 anys.

A més, la taxa de terrasses s’ha reduït un 50% durant tot l’any.

Infoma: O.Debat