"Ens sentim molt orgullosos de la nostra selecció"

El barri de Rocafonda va ser ahir al vespre un dels epicentres de les celebracions de la victòria del Marroc sobre Espanya en el Mundial de Qatar

El barri de Rocafonda s'ha llevat amb normalitat aquest matí després d'un vespre de celebracions. La victòria, aquest dimarts, de la selecció del Marroc davant Espanya a la tanda de penals dels vuitens de final del Mundial de futbol de Qatar, va portar a centenars de veïns a celebrar-ho al carrer Pablo Picasso i a la plaça Joan XXIII. L'orgull, en un barri amb una àmplia població d'origen marroquí, es mantenia avui ben viu. Una fita, que els veïns del barri coincidien a qualificar d'històrica, ja que per primera vegada la selecció del Marroc es classifica per uns quarts de final d'un Mundial.

Nadae Aoulad (veïna i dependenta a Rocafonda): Ens sentim molt orgullosos de la nostra selecció. Ens han donat una alegria molt gran. Ho hem celebrat amb alegria, cantant, ballant... Al final tothom tenia por que aquí s'hagués muntat la de Déu i no va ser per res així. Ho hem passat bé, directament.

Aissa Zian (veí de Rocafonda): La victòria significa molt perquè és una manera de poder guanyar el reconeixement de molta gent perquè sí que hi ha una situació de racisme arreu del món. Hi ha gent que no té molt bona opinió dels marroquins. És una oportunitat nostra per poder destacar en el món del futbol. És una cosa molt especial.

Amb celebracions com aquesta el barri reivindica la seva multiculturalitat. De fet, molts veïns del barri simpatitzants del combinat espanyol han reconegut sentir-se contents per la victòria de la selecció dels seus veïns més propers, entomant la derrota de la selecció de Luis Enrique Martínez amb total esportivitat.

Pilar Maldonado (veïna de Rocafonda): El joc és així, uns guanyen i altres perden. Uns ho fan millor i d'altres pitjor. Estaven en tot el seu dret a celebrar la seva victòria de la mateixa manera que nosaltres haguéssim celebrat la nostra, evidentment.
 

Mari Carmen Rodríguez (veïna de Rocafonda): Jo no sóc futbolera, però si hagués guanyat Espanya m'hauria alegrat igual que ara que ha guanyat Marroc.

 

Ángel Borge (dependent barri Rocafonda): Tothom estava bolcat al carrer, tothom cridava d'alegria, s'abraçaven i es felicitaven entre ells. Me n'alegro per ells perquè és important el triomf. Ells s'uneixen i això és el millor.

I que n'esperen ara els seguidors del Marroc de la seva selecció? Creuen que Portugal, el seu rival a quarts de final, és un combinat potent, però asseguren que "confien" en el fet que els jugadors marroquins puguin superar la selecció liderada per Cristiano Ronaldo.

Aissa Zian (veí de Rocafonda): No és que sigui impossible, però ahir van guanyar 6 a 1 a Suïssa i Portugal és una mica intimidant. Tot i això, s'ha de confiar. Què més podem fer, com a afició del Marroc, que confiar en ells.

Nadae Aoulad (veïna i dependenta a Rocafonda): Esperem guanyar a Portugal. Ara volem anar a més. Estem molt confiats.