Endarrerides les obres de l’escullera per la borrasca Gloria

Les obres de reparació i reforç de l’escullera que protegeix les vies del tren s’han vist endarreries per la borrasca Gloria. ADIF no ha pogut avançar tal com estava previst i ara està replanificant l’actuació per poder recuperar la setmana i mitja que els operaris no van poder treballar. Segons l’empresa es manté el termini estimat de 9 mesos. 

En aquests moments ja s’han preparat els accessos pròxims al port de Mataró i l’estació de Cabrera de Mar i s’està instal•lant la maquinària per col•locar les roques de l’escullera. L’actuació que va començar el mes de gener és la primera de 3 fases.  Els treballs es faran en el tram de 2.2km que uneix Mataró amb Cabrera de Mar. S’afegiran dues capes d’escullera d’entre 4 i 5 tones recolzades sobre dues capes més, que serviran de filtre i que descansaran sobre l’escullera existent. Tot això ha de servir per protegir les vies de les fortes ones que provoquen els temporals marítims, cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic.

ADIF assegura que tot i que és molt difícil reduir a 0 els danys dels temporals, l’actuació ha d’ajudar a reduir-ne els efectes.

Informa: J.Peñaranda