En marxa una campanya de perspectiva de gènere impulsada per exalumnes dels Salesians

L’escola Salesians de Mataró ha commemorat aquest divendres el dia de la dona amb la campanya ‘Em dic Martina i m’agrada el blau’. Una acció que estan duent a terme una trentena d’alumnes i antics alumnes del grup de voluntariat dels salesians ‘vols’ per donar als estudiants d’ESO una perspectiva de gènere en tot el que estan aprenent. Isabel Gil, del grup de voluntariat, ha explicat que els feia especial il·lusió fer aquesta activitat des dels alumnes pels alumnes.

Fa mesos que aquests nois i noies voluntaris preparen tot un seguit d’activitats i materials al voltant de dues grans àrees: el sector humanístic i social, i el científic i tecnològic. Tots aquests tallers s’han relacionat amb la situació de la dona en cada època i en la dificultat que ha tingut històricament la dona per accedir al món de la ciència i la tecnologia. Una de les activitats, per exemple, ha consistit en donar visibilitat a Mariana Mozart, la germana de Wolfgang Amadeus Mozart, qui també tenia un gran talent i va passar desapercebuda pel fet de ser dona. Aquesta activitat és la primera de la campanya ‘Em dic Martina i m’agrada el blau’, una iniciativa que enorgulleix el professorat.

De cara l’any que ve es vol ampliar les activitats a tots els alumnes de l’escola i també s’està plantejant de traslladar la idea a altres centres educatius. Els Salesians de Mataró també han celebrat el 8 de març amb un manifest conjunt entre tots els alumnes de l’escola.

Informa: J.Peñaranda