En marxa la vacunació en grans dependents, cuidadors i majors de 80 anys

Des de dijous, els CAPs de Mataró han començat a administrar les primeres dosis de la vacuna de Pfizer a aquests col·lectius de risc, prioritzant primer les persones dependents de grau 1, 2 i 3

En Juan María Roig i l’Antonia Ingles són dues de les persones que ja han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer. Formen part del grup de vacunació de grans dependents, cuidadors  i majors de 80 anys. Una fase que començava dijous tant als CAPs de Mataró com la resta de Catalunya D’entrada es prioritza a les persones dependents de grau 1, 2 i 3 i un cuidador per cas, amb preferència pels cuidadors amb factors de risc i d’edat avançada.  Tant en Juan María com l’Antonia feia temps que esperaven poder-se posar la vacuna. Quan hagin desenvolupat immunitat contra la Covid-19, desitgen poder recuperar certes coses que la pandèmia les ha privat, com poder veure a la família.

Seguit de les persones dependents, es començarà a vacunar a les persones que es trobin en domicilis sense un grau de dependència adjudicat i per últim a la resta de persones amb més de 80 anys.

En tots els casos, segons explica Eva Hernàndez, adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària del Barcelonès Nord-Maresme de l’ICS, des del CAPs es truca a cada persona per citar-la al punt de vacunació que li correspongui. També explica que Tot i que hi ha la possibilitat de vacunar en domicilis, de moment s’està optant per fer la vacunació als centres d’atenció primària, per la fragilitat de la vacuna. Per això, demana que s’acompanyi als familiars que més dificultats tinguin per apropar-se als CAPs.

Aquesta fase del pla de vacunació s’està fent en paral·lel a la dels professionals essencials, que arrencava el 10 de febrer en gairebé una quarantena  de punts de Catalunya, entre ells el CAP Maresme de Mataró.

 

Informa: S.Ruiz