En marxa la sisena edició de la Beca Joan Peiró

Sergi Morales i Xavier Vilert a la presentació, aquest matí, de la Beca Joan Peiró
Sergi Morales i Xavier Vilert a la presentació, aquest matí, de la Beca Joan Peiró

Convocada una nova edició de la Beca Joan Peiró de recerca i recuperació de la memòria històrica del cooperativisme obrer a Catalunya. És la sisena edició d’un projecte bianual, nascut el 2006, que busca els millors treballs amb la temàtica del cooperativisme com a teló de fons, però que poden estar enfocats des dels diferents punts de vista de les ciències socials. És a dir, no es tracta de recercar només sobre la història, si no a tot el relatiu en l’economia, l’antropologia, les associacions o fundacions que tinguin l’economia social i solidària com a teló de fons. Durant la presentació, ho ha destacat Xavier Vilert, patró de la Unió de Cooperadors.

Al seu torn, el president de la Fundació Unió de Cooperadors, el regidor Sergi Morales, ha posat aquesta beca com a exemple del que fa la ciutat per no perdre aquesta memòria cooperativa de la ciutat de Mataró. De la mateixa manera, Morales remarca que l’objectiu és posar en valor la tradició cooperativista d’aquest territori i preservar tot aquest patrimoni per a les futures generacions.

La beca està dotada amb 3000 euros i es poden presentar projectes de recerca fins el 31 de gener de 2020. L’autor del projecte guanyador tindrà un any per elaborar el treball.

Informa: C.Salad / O.Debat