En marxa la restricció de vehicles a La Riera i les zones DUM

Avui dilluns es posen en marxa les noves mesures de mobilitat previstes pel nucli antic de la ciutat en el marc del Pla d'Impuls del Centre. L'accés a La Riera quedarà limitada de 7 a 2/4 de 10 del matí, mentre que s'activaran les zones de distribució urbana de mercaderies conegudes com a DUM. Aquestes serviran perquè els vehicles de mercaderies hi puguin fer la càrrega i descàrrega fora dels horaris d'accés a La Riera i es troben distribuïdes al voltant del nucli antic. Les DUM estaran en funcionament de dilluns a dissabte de 8 del matí a 8 del vespre, a excepció de 4 d'elles que funcionaran també en diumenge. Amb totes aquestes mesures es pretén pacificar el centre de la ciutat, sobretot el seu eix principal, La Riera, fent-lo més amable per als vianants.

Pel que fa al sector comercial, des del NEM, Negoci Empresa Mataró i el Gremi d'Hostaleria i Turisme, es mostren d'acord en el fet que cal pacificar la Riera, però expressen els seus dubtes sobre l'horari marcat per l'Ajuntament. Tots dos consideren que els 30 minuts de descàrrega de les DUM és insuficient, tenint en compte el recorregut que cal fer en alguns casos, i que moltes vegades un mateix proveïdor reparteix en diferents establiments, alhora que afirmen que caldria una franja més amplia d'entrada a la zona al matí, que vagi més enllà de 2/4 de 10.

Des d'avui i fins a l'1 d'abril l'Ajuntament ha establert un període d'adaptació en el que també s'acceptaran al·legacions i s'hi podran incloure possibles modificacions.

Informa: A.Gual